Translate

Հետևորդներ

пятница, 1 декабря 2023 г.

Պատրաստում ենք գորիսյան խաշիլ


 Բաղադրամասեր 

80 գ բոված ալյուր

30 գ հալած յուղ,

30 գ չորթան, 

աղը՝ ըստ ճաշակի 

Պատրաստման եղանակը 

Ցորենն ընտրել, թեթևակի բովել, սուրճաղացով աղալ և մաղել: Կաթսայում ջուր եռացնել, ըստ ճաշակի ավելացնել աղ, այնուհետև կաթսան կրակի վրայից վերցնել և պատրաստած ալյուրը (փոխինձը) խառնելով կամաց - կամաց դնել ջրի մեջ, որից հետո դնել մարմանդ կրակին և թողնել այնքան մամանակ, մինչև խաշիլը խտանա: Խաշիլը մատուցելիս վրան լցնել հալած յուղ և բաց արած թան:



Комментариев нет:

Отправить комментарий

 

Wikipedia

Результаты поиска